Vad är DNSSEC?

DNSSEC är ett nytt sätt att skydda .SE-domäner. DNSSEC minimerar problemet med nätbedrägerier och samtidigt hindrar attacker mot DNS-servrar och kapningar av .SE-domäner. 

Ett stort problem med nätbedrägerier på Intenret är att det är förhållandevis enkelt att skicka bluffar via e-post eller att lura besökare till en falsk webbplats, och problemet har sin grund i att är relativt enkelt att på olika sätt ta över kontrollen eller kapa en domän och sedan peka om trafiken för den domänen till en falsk webbplats eller skicka ut falsk e-post från den kapade domänen.

DNSSEC gör att säkerheten för hanteringen av domännamn höjs markant och att det nu är i princip omöjligt att på olika sätt påverka en domän om man inte har rätt till det. 

Som ett av ytterst få webbhotell i Sverige erbjuder Websupport nu DNSSEC för alla .SE-domäner som registreras via oss. Även äldre domännamn som tidigare registrerats via Websupport skyddas automatiskt av DNSSEC.

DNSSEC ingår i vår domännamnstjänst utan extra kostnad för alla våra kunder, befintliga som nya. Så länge du har ditt domännamn kvar hos Websupport så är din domän också skyddad med DNSSEC. 

OBS: Om du flyttar ditt domännamn till ett annat webbhotell så upphör automatiskt skyddet av ditt domännamn såvida ditt nya webbhotell inte stödjer DNSSEC. Det är sedan upp till ditt nya webbhotell eller registrar att se till att DNSSEC-skyddet aktivt och fungerande.