Dina mappar (kataloger)

 

 

Till vänster om din inkorg finns ett antal mappar (även kallade "kataloger" i webbmailen). Vi går snabbt igenom dessa här:

Inkorg - här hamnar alla dina inkommande brev.Högerklicka på "Inkorg" och du kan välja att markera alla brev som lästa, "packa" ihop inkorgen för att spara utrymme i din brevlåda eller öppna inkorgen i ett nytt webbläsarfönstrer.

Utkast - brev du börjat skriva på men ännu inte skickat. Genom att högerklicka på "Utkast" kan du "packa" ihop inkorgen för att spara utrymme i din brevlåda eller öppna mappen Utkast i ett nytt webbläsarfönstrer.

Skickat - brev du skickat. Genom att högerklicka på "Skickat" kan du "packa" ihop inkorgen för att spara utrymme i din brevlåda eller öppna mappen Skickat i ett nytt webbläsarfönstrer.

Skräp - e-post som Websupports system klassat som skräppost men ändå släppt igenom för ditt godkännande eller raderande. I de allra flesta fall kommer denna korg att vara tom. Genom att högerklicka på "Skräp" kan du "packa" ihop mappen för att spara utrymme i din brevlåda, tömma mappen på brev eller öppna mappen i ett nytt webbläsarfönstrer.

Papperskorg - brev du kastat. Papperskorgen kan du själv tömma genom att högerklicka på den och välj "töm". Genom att högerklicka på "Papperskorg" kan du "packa" ihop mappen för att spara utrymme i din brevlåda, tömma mappen på breveller öppna mappen i ett nytt webbläsarfönstrer.

 

Det är alltid en god idé att försöka hålla sin brevlåda organiserad, exempelvis genom att kontinuerligt sortera breven i olika mappar.

Att skapa egna mappar

Genom att klicka på nedåtpilen till höger om kugghjulet nere i vänstra hörnet i din webbmail och sedan välja "Hantera kataloger" kan du lägga till ytterligare mappar att spara dina brev i.

När du kommit in i inställningsvyn ser du i en kolumn till vänster listan över dina mappar (kataloger).

Längst ned i kolumnen till vänster finns ett plustecken. Genom att klicka på plustecknet skapas nu en ny mapp som du får döpa och sedan bestämma om mappen ska vara en undermapp till en redan befintlig mapp eller om den ska vara en egen mapp i listan över andra mappar. Du kan också välja om breven i denna mapp ska visas i listordning, eller om breven i mappen ska sorteras som "trådar", det vill säga tillsammans med andra brev i en diskussionskedja med brev.

 

Vanliga frågor

Hur byter jag lösenord på mitt e-postkonto?
Jag kan inte skicka e-post, vad är fel?
Har ni spamskydd?
Är min epost virusfri?
Skapa en e-postsignatur