Allmänt

Min webbplats fungerar inte efter registrering

Av rent tekniska anledningar som är utom Websupports kontroll kan den domän du använder i ditt Websupport-konto inte användas direkt efter registrering. Detta påverkar också din webbplats hos Websupport då den kräver ett fungerande, aktivt domännamn för att fungera. Värt att veta om domännamn och din webbplats: 1. Ett nytt domännamn aktiveras inte omedelbart. Följande är bra att tänka på: .SE-domäner: upp till tolv timmar. Övriga domäner: upp till 24 timmar. 2. Vid överföring av domän fr...

Vad är Session, Data, Logs och public_html-mapparna till för?

Mappen Sessions använder vi för att lagra sessioner, Data-mappen är till för de som vill lagra någonting utanför public_html, eftersom att public_html-mappen är publik och alla filer går att nå. Mappen Logs är till för lagring av statistik.

Hantera dina lösenordsskyddade mappar

Lösenordsskydd - Obs! Nedan gäller endast Linux-webbplatser. På Windows-webbplatser måste ändringar göras manuellt i web.config. för samma resultat. Ibland kan det vara bra att kunna lösenordsskydda en katalog på din webbplats. Kanske har du material där till en kund, eller så är det hela familjens fotobilder som ligger där. Så här gör du: 1. Gå in på sidan för lösenordsskydd Du möts då med denna vy om det är första gången du lägger till en lösenordsskyddad katalog. Om du lagt till en elle...

Har ni stöd för flash?

Vi har stöd för flash, dock så är Flash något som körs på klient-sidan, det är då ett krav att besökarens webbläsare har stöd för flash.

Hur mycket trafik får jag använda?

Hos oss så får du 2000gb trafik i privatpaketet och 4000gb trafik i företagspaketet. Om du börjar närma dig gränserna för det eller överskrider gränserna så stängs du självklart inte av, vi tar då kontakt med dig för att hitta en lösning.

Hur ofta tar ni backuper?

För e-post tar vi en backup var fjärde timme som vi sparar ett dygn bakåt, sedan tar vi också en backup per dygn som vi sparar en vecka bakåt. För databaser och webbfiler så tas backup varje natt och sparas en vecka bakåt.

Vilken katalog är min hemkatalog?

När du loggar in på din FTP eller via SSH så kommer du se en katalog som har samma namn som ditt domännamn, i den mappen finns det en mapp som heter public_html. Denna mapp är hemkatalogen för det domännamnet, filerna som läggs här är dem som kommer synas utåt på nätet.

Kan jag använda mig av FrontPage?

Ja, men du kan inte publicera eller använda frontpages inbyggda funktioner eftersom vi inte har Frontpage-stöd i vår miljö. Microsoft har lagt ner all utveckling för FrontPage. Du kan dock använda programmet som ett rent redigeringsverktyg för din webbplats men vi rekommenderar dig att byta till Visual Studio Code (https://code.visualstudio.com/)

När kommer min sida att synas på Google?

Din sida kommer synas på google när dem hittat den och om dem tycker den är relevant, om man har en hemsida som är Sökmotor optimerad så ökar chanserna markant att man hamnar högt upp på listan.

Vad är den absoluta sökvägen?

Beroende på om din sida är på linux och om den är på windows så är de absoluta sökvägarna lite annorlunda: För Windows så är den absoluta sökvägen: \\atm.binero.net\content\XX\YYYYYY\domän Där XX = de två sista siffrorna i ditt kundnummer och YYYYYY = Ditt fullständiga kundnummer För Linux så är sökvägen: /storage/content/XX/YYYYYY/domän/ Där XX = de två sista siffrorna i ditt kundnummer och YYYYYY = Ditt fullständiga kundnummer

Hur många webbsidor får jag ha hos er?

Hos oss kan du ha hur många webbplatser du vill på ett konto utan extra kostnad. Du skapar nya webbplatser under "Domän och Webbplats > Webbplatser" i kontrollpanelen.

Vilka CMS kan jag installera hos er?

Du kan installera vilket CMS du vill så länge det är gjort i php eller .net, vi stödjer de flesta och har en installatör för wordpress, joomla, umbraco med flera. Om du ska installera ett cms så är det bra att undersöka vad CMSet har för krav innan.

Vad har ni för språk på era servrar?

Vi stödjer för närvarande följande lista med språk aa_DJ aa_DJ.utf8 aa_ER aa_ER@saaho aa_ET af_ZA af_ZA.utf8 am_ET an_ES an_ES.utf8 ar_AE ar_AE.utf8 ar_BH ar_BH.utf8 ar_DZ ar_DZ.utf8 ar_EG ar_EG.utf8 ar_IN ar_IQ ar_IQ.utf8 ar_JO ar_JO.utf8 ar_KW ar_KW.utf8 ar_LB ar_LB.utf8 ar_LY ar_LY.utf8 ar_MA ar_MA.utf8 ar_OM ar_OM.utf8 ar_QA ar_QA.utf8 ar_SA ar_SA.utf8 ar_SD ar_SD.utf8 ar_SY ar_SY.utf8 ar_TN ar_TN.utf8 ar_YE ar_YE.utf8 as_IN.utf8 ast_ES ast_ES....

Vad har ni för specifikationer på era servrar?

Websupport har ett kluster av servrar som sammanlagt bygger upp våran lastbalanserade miljö, då mycket är virtualiserat och minne / cpu sprids dit det behövs vid behov så är det inte möjligt att översätta till vad ni har fysiskt, men sammanlagt så har servrarna 1020Ghz CPU, 5,3TB ram och 452 kärnor.

Hur kan jag skydda mig från att bli hackad?

Det finns alltid illvilliga människor på nätet, några punkter som är viktiga att tänka på ser ni nedan: - Säkra och starka lösenord: http://strongpasswordgenerator.com/ - En virus/trojan/keylogger-fri dator - Man ska inte sätta alla rättigheter på alla filer och mappar till 777, vi rekommenderar 755 för mappar och 644 för filer.

Jag ser en gammal version av en sida! Varför?

Detta kan bero på att den gamla versionen av hemsidan sparad i webbläsarens cache, detta kan oftast rensas ut genom att trycka ctrl + r (PC) eller cmd + r (Mac). Om inte det så kan det vara så att ni nyligen gjort ett namnserverbyte, då kan det dröja upp till 48 timmar innan du ser din hemsida fullt ut. Det kan vara så att du även behöver rensa ut DNS-cachen på din dator. Det görs med följande kommandon: Windows: Skriv ipconfig /flushdns i kommandotolken (kör som administrator om du har Vist...

När börjar ni erbjuda nya tekniker som t ex senaste versionen av MS SQL eller PHP?

Vi försöker alltid att ligga i framkant med de senaste versionerna och teknikerna. Men alla uppdateringar måste alltid testas först och sedan så ska samtliga berörda kunder meddelas minst 2 veckor i förväg om förändringen kan påverka befintliga hemsidor.

Vilka Python moduler har ni?

Vi har tyvärr inte stöd för Python i dagsläget.