Din hemsida

Hur börjar jag administrera min Website Builder-sida?

För att börja redigera din hemsida i vårt verktyg Website Builder måste du först logga in på din kontrollpanel. Inloggningen hittar du högst upp på websupport.se (https://www.websupport.se/) Klicka på "Verktyg > B'easy" i menyn till vänster och därefter på knappen "Admin" för att komma in i verktyget. Nu är du redo att börja bygga din sida!

Hur sparar jag min webbplats för senare publicering?

I menyn till höger ovanför din webbplats finns en meny: För att spara din webbplats för senare publicering, klicka på "Spara". Du kan då fortsätta arbetet med din webbplats senare.

Hur lägger jag till en applikation?

I Website Buildern finns en rad applikationer som du enkelt kan lägga till i din webbsajt. Du kan enkelt lägga till en eller flera genom att klicka på menyvalet "Innehållshantering" och därefter dra en applikation i taget till din webbsajt med datorns mus eller styrplatta. Du väljer placering för din applikation genom att släppa den på den plats på webbsidan där du vill ha den. Vissa applikationer kräver vidare konfiguration. Applikationen för Facebook kan du välja hur den ska se ut på din w...

Hur publicerar jag min webbplats?

I menyn till höger ovanför din webbplats finns en meny: För att publicera din webbplats, klicka på "Publicera". Din webbsajt läggs nu upp och inom någon minut är den redo att ta emot besökare från Internet!

Hur återställer jag ändringar på min webbplats?

I menyn till höger ovanför din webbplats finns en meny: För att återställa din webbplats till en tidigare version, klicka på dem tre prickarna till höger och sedan klickar du på "Återställ" Din sajt återställs nu till en tidigare version. Notera att du inte kan återställa sajten till en tidigare version när du väl publicerat din webbplats genom att klicka på "Publicera" i samma meny.

Jag laddade upp en bild till Website Builder men den visas inte på min webbplats. Varför?

Det vanligaste problemet är att bildens filnamn innehåller svenska tecken, det vill säga å, ä och ö. Om du har laddat upp en bild med ett filnamn med å, ä eller ö i (exempelvis: "minödeö.jpg") så testa att döpa om bilden och ladda upp den igen och lägg sedan in den i din webbplats. Ett annat vanligt problem är att filnamnet innehåller mellanslag. Om ni har en bild med mellanslag i namnet behöver den döpas om och sedan laddas upp i Website Buildern.

Hur förhandsgranskar jag min webbplats?

I menyn till höger ovanför din webbplats finns en meny: För att förhandsgranska din webbsajt, klicka på "Förhandsgranska".

Kan jag lägga in egen HTML-kod?

Stödet för egen HTML-kod är begränsat till kod för iframes och video. För detta krävs det att du använder en av apparna IFrame eller Extern video.

Hur ändrar jag text på webbplatsen?

Genom att hålla musen ovanför en textruta på din webbplats aktiveras redigeringsläget för den textrutan. Du kan därefter enkelt markera den text du vill ta bort, eller bara klicka i rutan med din mus eller styrplatta och sedan skriva in den text du vill ska vara där. Du kan ändra texten hur många gånger du vill.

Hur raderar jag en applikation från min webbsida?

Markera den applikation du vill radera och klicka sedan på papperskorgen: Du får då upp följande dialogruta som bekräftar raderingen: Här kan du välja att radera applikationen eller avbryta raderingen.