FileZilla

Efter att ha startat programmet behöver du ha dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) till ditt FTP-konto. Behöver du få tag på lösenordet, eller användarnamnet så finns det en guide här!  Vill du skapa ett nytt konto så finns det en guide på det här! 

Tidigare kunde du ansluta direkt via "Snabbanslut", men efter en uppdatering ansluter Filezilla nu med TLS-kryptering som standard - vilket inte fungerar med hur våra FTP-servrar på Websupport är uppsatta.

Det första steget är att trycka på Menyvalet Arkiv uppe i högra hörnet, och sedan på Platshanteraren (Ctrl+S är ett kortkommando för detta).

Här trycker du på "Ny plats" och fyller i dina FTP-uppgifter.

Här är det viktigt att du fyller i:
Värd: Detta kan antingen vara ftp.dittdomännamn.tld eller IP-adressen 195.74.38.22. I exemplet ovan har vi valt att använda ftp.exempel.se.
Protokoll: Detta skall vara FTP - Filöverföringsprotokoll
Kryptering: Detta skall vara Använd bara enkel FTP (osäkert). Vill du ha någon form av kryptering för din FTP-anslutning rekommenderar vi att du skapar ett SSH-konto och använder detta i Filezilla med protokollet SFTP.
Inloggningstyp: Detta skall vara Normal, detta gör att du kan fylla i användarnamn och lösenord.
Användare: Ditt FTP-användarnamn, i exemplet ovan använder vi master-kontot som finns skapat på varje kundnummer med ett webbhotell.
Lösenord: Här skriver du lösenordet för din FTP-användare.

När du är klar trycker du på anslut, du borde då - om allt gått rätt till - mötas av följande ruta:

I den stora rutan till höger ser du nu huvudkatalogen, i exemplet ovan "exempel.se".

Dubbelklicka på huvudkatalogen och hela ditt katalogträd visas.

Du kan nu överföra filer till och från ditt FTP-konto hos Websupport!