Överför domännamn från Websupport

Om du vill överföra ditt domännamn från Websupport till annat webbhotell görs detta i flera steg.

Det första steget genomför du i kontrollpanelen i ditt Websupportkonto. Det andra steget utförs hos det webbhotell du flyttar ditt domännamn till.

Öppna Domänhanteraren genom att klicka på "Domän och Webbplats " i menyn och sedan "Domänhanteraren".

Du möts då av följande vy:

Klicka därefter på "Redigera" till höger om det domännamn du vill flytta bort från Websupport.

Du får nu upp en ny vy. Klicka då på fliken som har en röd markering under sig  "Överföring" och klicka sedan på knappen "Generera". När du gjort det genereras en auktoriseringskod som du ska ge till det webbhotell du vill flytta din domän till:

 

När du överlämnat auktoriseringskoden till ditt nya webbhotell kommer de att initiera överföringen av din domän och all vidare information om denna process skall lämnas till dig av dem. Förutsatt att ditt nya webbhotell följer de regler och funktioner som de allra flesta seriösa webbhotell arbetar med kommer din överföring att ta allt mellan 1-4 dagar att genomföras.

Websupport har ingen möjlighet att stoppa en överföring om du av misstag initierat överföringen. Vidare kan vi på Websupport inte hjälpa dig om det skulle uppstå problem med din domän hos ditt nya webbhotell.

Om du skulle ångra dig och vill flytta tillbaka ditt domännamn, se länkar nedan för vidare information om hur du gör för att flytta din domän tillbaka till Websupport!