IP Anycast

Sedan januari 2011 har vi som första svenska webbhotell använt ett globalt Anycastnätverk för våra kunders (och våra egna) DNS-tjänster. Som kund hos oss får du därmed tillgång till ett säkert och snabbt nät utspridda runt om i världen. WebSupport erbjuder ett IP Anycast nätverk för sina DNS tjänster. Namnservrar är en förutsättning för webbsurfning, de är också oftast den sårbaraste länken. Sänks de fåtal namnservrar (oftast två till fyra) som oftast finns av en DDoS-attack kan inga hemsidor ...

Lägga till SRV pekare

Har ni fått en SRV pekare ifrån t.ex Microsoft gällande att sätta upp Office 365 mail så kan de se ut som nedan. Record: SRV (Service) Name: @ Target: sipdir.online.lync.com Protocol: _tls Service: _sip Priority: 100 Weight: 1 Port: 443 TTL: 1 hour Nedan får ni då se hur man lägger till dessa pekare hos oss. 1. Börja med att gå in på er DNS hanterare 2. Lägg till en ny pekare 3. Skriv pekaren som vi gjorde exempel av i start som nedan. Som ni ser så läggs de flesta fälten i s...

Vad betyder meddelanden som t.ex. nochg, good och nohost?

Det är standardsvar för DynDNS-protokollet. Mer information om det kan läsas på t.ex. https://help.dyn.com/remote-access-api/return-codes/ där det också finns information om API mot protokollet i stort.

Jag får 401 eller 403-fel vid uppdateringsförsök (DynDNS)?

Kontrollera så du har aktiverat ditt stöd för DynDNS i din kontrollpanel, och att du loggar in med dina korrekta inloggningsuppgifter.

Varför ser jag inget i loggfliken för DynDNS?

Det loggas bara felmeddelanden och lyckade uppdateringar. En uppdateringsförfrågan som ger "nochg" (dvs som inte gör någon faktiskt uppdatering) ger inget meddelande i loggen.

Har ni Dynamisk DNS? (DynDNS)

Ja vi erbjuder Dynamisk DNS (DynDNS) i våra mail och hostingpaket. Notera att denna tjänst alltså inte ingår i vårt DNS-paket. Du kan aktivera DynDNS i din kontrollpanel under Verktyg > DynDNS

Hur implementerar jag Sender Policy Framework (SPF) i min domän?

Sender Policy Framework (http://en.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework) (SPF) är ett system för att öka säkerheten i e-post och förhindra e-postbaserade bedrägerier. Om du har din e-post hos Websupport och önskar lägga till en SPF-pekare ska du göra följande: 1. Logga in på Kontrollpanelen (https://login.websupport.se) 2. Navigera dig till Domän och Webbplats > DNS 3. Om du har flera domäner, välj korrekt i rutan längst upp genom att trycka på den gråa fyrkanten. 4. Klicka på Lägg ...

Hur lång tid tar ett namnserverbyte?

Ett namnserverbyte kan dröja mellan 24-48 timmar innan allting slår helt igenom. Det kan vara så att för vissa internetleverantörer så går detta snabbare och för vissa andra så behöver man vänta alla dem 48 timmarna.

Jag får ett fel när jag lägger in en TXT pekare, varför?

Detta är för att du måste skriva informationen i "Data"-fältet inom "citat"-tecken.

Hur lägger jag in externa DKIM-nycklar (Domain Keys Identified Mail) i min domän?

Externa DKIM-nycklar kan du lägga in via våran DNS-hanterare som du hittar i kontrollpanelen under "Domän och Webbplats > DNS"

Bör jag oroa mig över mina DNS-uppslagningar?

Nej, gränserna med 1-10 miljoner kostnadsfria uppslagningar i månaden i våra paket är väl tilltagna. Det är under en procent av våra kunder som kommer i närheten av gränsen och vi kontaktar dem i god tid innan.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC är ett nytt sätt att skydda .SE-domäner. DNSSEC minimerar problemet med nätbedrägerier och samtidigt hindrar attacker mot DNS-servrar och kapningar av .SE-domäner. Ett stort problem med nätbedrägerier på Intenret är att det är förhållandevis enkelt att skicka bluffar via e-post eller att lura besökare till en falsk webbplats, och problemet har sin grund i att är relativt enkelt att på olika sätt ta över kontrollen eller kapa en domän och sedan peka om trafiken för den domänen till en fa...

Hur avaktiverar jag DNSSEC på en domän?

1. Logga in på kontrollpanelen med det konto som domänen är registrerad i. 2. Öppna domänhanteraren genom att klicka in under "Domän och Webbplats > Domänhanteraren" 3. Leta upp den domän du vill slå av DNSSEC på. 4. Klicka på "Redigera" 5. Klicka på fliken "DNSSEC" 6. Klicka på "Avaktivera DNSSEC" (se bild nedan).

Vart ändrar jag mina DNS-pekare?

Dina DNS-pekare kan du fritt redigera i din kontrollpanel under "Domän och Webbplats > DNS".

Hur kan jag se vilka namnservrar ett domännamn använder i dagsläget?

Du kan göra ett whoisuppslag på domännamnet via t.ex https://mxtoolbox.com/Whois.aspx

Hur funkar de olika DNS-pekarna?

De vanligaste pekarna är dina A-pekare, det är dessa som bestämmer trafiken för hemsidan, alltså vilken IP-adress domännamnet eller subdomäner ska peka mot. En annan vanligt typ av pekare är CNAME (Canonical Name record) som är till för att göra domännamn till ett slags alias för ett annat domännamn. Förutom ovan finns även MX-pekarna (Mail Exchange) som bestämmer trafiken för e-post.

Vad har Websupport för namnservrar?

Websupport använder i dagsläget följande namnservrar: - ns3.binero.se - ns4.binero.se - ns5.binero.se - ns6.binero.se - ns7.binero.se

Ska jag byta namnservrar före eller efter jag flyttat ett domännamn?

Det spelar egentligen ingen roll i vilken ordning du gör det, vi rekommenderar att man först och främst ser till att hemsidan är uppladdad och färdig hos oss innan man gör ett byte av namnservrarna.

Vad är en DNS-uppslagning?

När du surfar till en hemsida så frågar din webbläsare din internetleverantörs (ISP:s) namnservrar om var hemsidan finns. Om inte ISP:ns namnservrar har den informationen just då, så frågar den i sin tur Bineros namnservrar om rätt address och det är vid den förfrågningen en DNS uppslagning görs. Den informationen kommer ISP:ns namnservrar komma ihåg under en viss tid (TTL) så efterföljande uppslag kommer ske hos ISP:n och inte mot Bineros namnservrar. Din webbläsare kommer också att komma ihåg...

Hur många DNS-uppslagningar ingår i Websupports webbpaket?

Websupport har gränser för mängden kostnadsfria DNS-uppslagningar per konto och månad (Domänkonto: 1 miljon, Privatpaket 5 miljoner, Företagspaket 10 miljoner), med möjlighet att köpa till ytterligare månatliga uppslagningar, 99 kr per miljon ytterligare uppslagningar.

Är DNS-uppslagningar detsamma som sidvisningar?

Nej. Antalet DNS-uppslagningar är oftast mycket färre än antalet sidvisningar. Detta beror på att cachning sker på flera ställen mellan besökarens dator och Bineros DNS-servrar. T ex kan två besökare från samma ISP inom en viss tid återanvända en uppslagning. Besökarens dator kommer också att cacha DNS-uppslagningen så att den inte för varje bild eller sida behöver fråga DNS-servrarna.