Vanliga frågor

Hur skapar jag extra ftp-konton?

För att skapa ett nytt FTP-konto börjar du med att logga in på kontrollpanelen och klicka på Filer > FTP i den övre menyn. Klicka sedan på "Lägg till" och välj användarnamn och lösenord till ditt nya FTP-konto. ------------------------- Vanliga frågor och svar Vad är FTP? (https://loopia.ladesk.com/151817-Vad-%C3%A4r-FTP) Återställ lösenord till FTP-konto (https://loopia.ladesk.com/159652-%C3%85terst%C3%A4ll-l%C3%B6senord-till-FTP-konto) Hur ställer jag in mitt FTP-program? (https...

Återställ lösenord till FTP-konto

1. Logga in på kontrollpanelen med ditt användarnamn och lösenord. 2. Klicka på fliken Filer i menyn och sedan in i FTP. 3. klicka på Redigera bredvid FTP-kontot du vill återställa lösenordet för. 4. Efter att ha klickat på redigera kommer du till denna vy där du kan byta ditt lösenord. Här anger du det lösenord du vill ha till ditt FTP-konto. Av säkerhetsskäl bör detta inte vara samma lösenord som till kontrollpanelen och därmed också din e-post. Ange det nya lösenordet i textfältet ti...

Hur ställer jag in mitt FTP-program?

Hur man ställer in ett FTP-program kan vara lite olika beroende på vilket program man använder, har en del grafiska guider du kan kolla på här! (https://loopia.ladesk.com/278784-FTP)

Jag har problem med att logga in via FTP, vad är fel?

Oftast beror detta på brandväggar som hindrar åtkomsten, det man kan göra är att låta FTP-programmet jobba i passivt läge. I inställningarna för webbplatsen i ert FTP-program kan ni kryssa i att programmet ska arbeta i "passive mode" (PASV). Fortsätter problemen kan ni prova att stänga av er brandvägg och eventuella anti-virusprogram. Har man Comhem's modem Scientific Atlanta EPC2434 kan man prova att stänga av modemets "Firewall Protection".

Var hittar jag mina FTP-uppgifter?

Du hittar dina ftp uppgifter i kontrollpanelen under "Filer > FTP" Du måste ha en aktiv webbhotellstjänst samt en webbplats kopplad till webbhotellstjänsten för att få upp detta alternativ, hur du lägger till en webbplats kan du läsa om genom att klicka här (https://loopia.ladesk.com/710508-Hur-l%C3%A4gger-jag-till-en-webbplats).

Hur ansluter jag via FTP?

För att ansluta till FTP behöver du en FTP-klient. Den allra vanligaste klienten är Filezilla som du kan ladda ner gratis från filezilla-project.org. För att kunna ansluta till Websupports FTP med Filezilla så måste du lägga till en ny Plats i Platshanteraren (som du hittar under "Arkiv" uppe till vänster i programmet). Där lägger du sedan in de uppgifter du hittar under Filer > FTP i Websupports kontrollpanel (https://login.websupport.se). Där hittar du värdnamn och ett användarnamn, klick...

Varför fungerar inte FTP via Dreamweaver?

Detta beror på att FTP i Dreamweaver som standard inte är satt till "Passive". Detta kan kryssas i under FTP-inställningarna.

Vad är FTP?

FTP står för File Transfer Protocol och används för att föra över filer, exempelvis från sin dator till sitt utrymme på Websupport, eller vice versa.