FileZilla

Efter att ha startat programmet behöver du ha dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) till ditt FTP-konto. Om du inte har dessa eller ännu inte konfigurerat ditt konto, läs först guiden "Ställ in ditt FTP-konto".

Tidigare kunde du ansluta direkt via "Snabbanslut", men efter en uppdatering ansluter Filezilla nu med TLS-kryptering som standard - vilket inte fungerar med hur våra FTP-servrar på Websupports är uppsatta.

Det första steget är att trycka på Menyvalet Arkiv uppe i högra hörnet, och sedan på Platshanteraren (Ctrl+S är ett kortkommando för detta).

Här trycker du på "Ny plats" och fyller i dina FTP-uppgifter.

Här är det viktigt att du fyller i:
Värd: Detta kan antingen vara ftp.dittdomännamn.tld eller IP-adressen 195.74.38.22. I exemplet ovan har vi valt att använda ftp.exempel.se.
Protokoll: Detta skall vara FTP - Filöverföringsprotokoll
Kryptering: Detta skall vara Använd bara enkel FTP (osäkert). Vill du ha någon form av kryptering för din FTP-anslutning rekommenderar vi att du skapar ett SSH-konto och använder detta i Filezilla med protokollet SFTP.
Inloggningstyp: Detta skall vara Normal, detta gör att du kan fylla i användarnamn och lösenord.
Användare: Ditt FTP-användarnamn, i exemplet ovan använder vi master-kontot som finns skapat på varje kundnummer med ett webbhotell.
Lösenord: Här skriver du lösenordet för din FTP-användare.

När du är klar trycker du på anslut, du borde då - om allt gått rätt till - mötas av följande ruta:

I den stora rutan till höger ser du nu huvudkatalogen, i exemplet ovan "exempel.se".

Dubbelklicka på huvudkatalogen och hela ditt katalogträd visas.

Du kan nu överföra filer till och från ditt FTP-konto hos Websupport!