Skapa e-postkonto i Outlook 2013 (Windows)

Det första du vill göra är att trycka på Arkiv uppe i högre hörnet, då kommer du till en meny som heter Kontoinformation. Tryck på knappen "Lägg till konto".

Då möts du av denna ruta:

Här bockar du för Manuell konfigurering eller ytterligare servertyper och klicka sen på Nästa

Här bockar du för Pop eller IMAP och klickar på Nästa

Du kommer sedan få se följande ruta:

Här ställer du in ditt e-postkonto, som illustrerat ovan är hur vi på Websupport rekommenderar att du ställer in kontot, men nedan kan du se mer detaljerat vad allting betyder:

Ditt namn: Detta är vad som kommer stå som avsändare i dina mottagares inboxar. Är det en personlig e-postadress så passar det nog bäst att skriva ditt för- och efternamn. Är det en gemensam adress för ett helt företag eller en avdelning så är det nog mer lämpligt att skriva företaget, eller avdelningens, namn.

E-postadress: Här skriver du den e-postadress du skall lägga till i Outlook.

Kontotyp: Här väljer du vilket protokoll du skall använda för att ta emot e-post, POP3 är valt av standard - men vi rekommenderar att du använder IMAP istället. Läs mer om skillanderna mellan POP3 och IMAP här.

Server för inkommande e-post: Här skriver du din server för inkommande e-post, förutsatt att du använder IMAP anger du värdnamnet imap01.binero.se. Skulle du använda POP så anger du pop01.binero.se

Server för utgående e-post (SMTP): Här skriver du din server för utgående e-post. Det sker alltid över protokollet SMTP, oberoende av ifall du använder POP3 eller IMAP som protokoll för utgående e-post. Du kan använda en egen utgående e-postserver som du har hos exempelvis din internetleverantör, men vi rekommenderar att du använder våran utgående server. Värdnamnet ni anger är smtp01.binero.se, som likt exemplet med inkommande servern är tillgängligt för alla e-postadresser du har hos Websupport. Det är även denna server vi rekommenderar om du kan skicka e-post med TLS-kryptering.

Användarnamn: Här skriver du din e-postadress som du skall lägga till på nytt. Till en början är bara första halvan av e-postadressen ifylld, som exempelvis info istället för exempel@exempel.se. Eftersom flera personer kan ha samma prefix på sin e-postadress hos Websupport skriver du här in hela din e-postadress på nytt.

Lösenord: Här fyller du i lösenordet för din e-postadress. Det är alltså samma lösenord du använder för att logga in på webmailen.

 

Nu är vi nästan klara, men först ska vi trycka på Fler inställningar...

Först möts du av fliken "Allmänt", här behöver du inte fylla i någonting - tryck istället direkt på Utgående server.

Här bockar du i "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering". Du behöver inte skriva in dina inloggningsuppgifter på nytt, utan låt "Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post" vara ibockad.

Slutligen, tryck på fliken Avancerat:

Här finns några värden redan ifyllda åt dig, och likt tidigare har du lite olika val att göra. Vill du använda dig utav kryptering (vilket vi rekommenderar) väljer du "TLS" i båda rullgardinsmenyerna med namnet "Använd följande typ av krypterad anslutning".

De korrekta portnumren att ange här är följande: 

Inkommande server (IMAP): 143 (110 ifall ni använder POP3)

Utgående server (SMTP): 587

När du är klar med detta trycker du på OK.

Nu kommer du tillbaka till den här rutan:

Tryck på Nästa så görs ett test för att både skicka och ta emot e-post:

Har du följt guiden ovan, ditt lösenord är korrekt och domännamnet är registrerat så kommer du mötas av följande ruta

Grattis! Du har precis lagt till ditt e-postkonto i Outlook 2013.

 

Vanliga frågor och svar

Vad är POP3?
Vad är IMAP?
Vad är SMTP?
Har ni spamskydd?
Är min e-post virusfri?
Jag kan inte skicka e-post. Vad är fel?
jag får meddelandet "We do not relay.." när jag försöker skicka e-post?
Vad är SSL för e-post?