Varför du ska skicka e-post via Websupports servrar

Visste du att du kan skicka din e-post via Websupports servrar? Läs mer om varför detta är det bästa alternativet för dig som Websupport-kund!

 
 • I princip alla internetleverantörer har idag infört spärrar som gör det möjligt att endast skicka e-post via deras servrar. Detta har gjorts på grund av att allt för många datorer smittas av virus och andra program som sedan använder dessa datorer för att skicka skräppost, så kallad spam. Genom att tvinga kunderna att använda internetleverantörens egna e-postserver stoppas i princip all sådan aktivitet, vilket är bra.  

  Vad som är mindre bra är att e-posten du skickar kan fortfarande vara smittad med spam i eventuella bifogade filer, och det finns heller ingen säkerhetskopia på den post du skickar utan den existerar endast på din dator och hos mottagaren.  Genom att skicka din e-post via Websupport lagras även dina skickade brev på Websupports servrar och genomsöks efter virus innan ditt brev skickas vidare, vilket minskar risken för att sprida otrevligheter vidare till dina vänner, familjemedlemmar eller kunder.

  E-post på Internet skickas med ett protokoll kallat SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), ett protokoll som varit i princip oförändrat i snart 30 år, vilket i sin tur bevisar att det fungerar riktigt bra.  På Internet har olika tjänster olika portnummer; exempelvis går ditt webbsurfande över port 80, om du skickar filer över FTP är det port 21, och så vidare. E-post som skickas med SMTP går över port 25, och det är den porten som Internetleverantörerna spärrat så det endast går att skicka e-post över den porten via deras egna e-postservrar.  

  Detta är vidare anledningen till att du när du skapar ditt e-postkonto (mer detaljerade instruktioner finns att finna i våra guider!) ska använda port 587 , som är en standardport för de klienter som skickar e-post över en krypterad anslutning (något som sker automatiskt mellan din e-postklient och våra mailservrar)

  istället då denna inte är spärrad av någon internetleverantör. Användande av port 587 kräver vidare att din e-postklient loggar in när den ska skicka dina brev vilket säkerställer att din dator inte kan sprida spam och andra otrevligheter om du skulle råkat bli smittad med virus. 

  Du bryter inte mot några avtal eller regler hos din Internetleverantör genom att använda Websupports e-postservrar för att skicka din e-post. 

   

  Vanliga frågor och svar

  Vad är SMTP? 
  Har ni spamskydd?
  Är min e-post virusfri?
  Vad är SSL för e-post?