Skapa ett e-postalias

Vad är ett e-postalias, och varför behöver du ett?

I vissa fall vill du kunna ha flera e-postadresser. Exempelvis kanske du vill kunna sätta upp en tillfällig adress för att ta emot svar på en inbjudan till ett kalas för att göra det hela lite mer festligt. Eller så kanske du vill ha en extra adress du ger ut till dina kunder och en annan du använder privat ifall du i framtiden vill dela upp det hela på två fysiska konton.


Ett e-postalias gör det möjligt att ha flera e-postadresser till samma e-postkonto. Du kan ha johan@dinfirma.se och info@dinfirma.se som adresser och sedan få e-posten till samma inkorg i din telefon, din dator eller din webbmail här hos oss på Websupport.

Om du redan har satt upp ditt e-postkonto i din telefon eller dator så behöver du inte ändra något där om du lägger till ett alias.

Vad du behöver för att lägga till ett e-alias:

1. Ett e-postkonto hos Websupport. 

2. Användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto hos Websupport

 

Så här gör du för att skapa ett e-postalias:

1. Logga in i kontrollpanelen.

2. Välj "E-post" i vänstra menyn och välj sedan "E-postkonton".

3. Klicka på "Redigera" bredvid mailadressen i fråga.

4. Välj "Alias" i flikarna.

2. Fyll i de e-postadresser du vill skapa som alias. All e-post till dessa adresser vidarebefodras till ditt vanliga e-postkonto. Notera att du inte kan skapa ett alias med samma adress som du redan har till din brevlåda hos Websupport.

3. När du är klar, klicka på "Spara" så är dina alias sedan sparade.

Vill du lägga till fler alias, ändra ett alias eller ta bort ett alias går du hit igen och lägger till, ändrar eller tar bort på samma sätt som du nu skapade ett eller flera alias.