Inställningar och design

Till butiken kan man behöva ange butikens namn, lägga till logo, byta adress och mycket mer. För att ställa in dessa standardinställningar klickar du på ”system” i huvudmenyn och väljer där ”inställningar”. Klicka på ”ändra länken”. I nästa fönster hittar du olika inställningsalternativ för din e-butik.

Allmänt: Under denna kategori anger du butikens namn, ägare, adress etc.

Butik: Här anger du den titel som syns i webbläsaren, här anger du även den metadata (sökord) som du vill få indexerade. Här kan du även ändra designmall för butiken.

Lokalt: Här finns de inställningar som har med språk att göra.

Alternativ: Här anges till exempel hur många produkter som skall visas per sida i katalogen, vilken fakturaprefix som skall användas, om man skall vara inloggad för att se priset etc.

Bild: Lägg till vilken logotyp butiken ska ha, ange maxstorlek på produktbilder etc.

E-post: Inställningar för din e-post.

Server: Här anges om SSL skall användas, underhållsläge etc.

När du angett de inställningar du vill ange klickar du bara på ”spara”.

Design

Oftast, trots att standardtemat som följer med installationen är ett stilrent och vackert tema, så vill man oftast byta ut detta, till ett med mer passande stil.

Detta gör man genom att installera nya teman. Teman får man antingen genom att skapa detta själv (krävs programmeringskunskap) eller genom att köpa färdiga teman.

När du har fått tag i det tema som du vill ha packar du upp det på din lokala dator för att sedan starta din ftp-klient och där välja att ladda upp det nya temat till servern. Detta gör du genom att skicka upp filerna som vanligt. Då du inte har det aktuella temat på servern från början behöver du inte vara rädd för att skriva över några filer, utan det är bara till att lägga upp filerna.

När du sedan har fått upp filerna på serven går du till ditt administrationsgränssnitt. Detta gör du som vanligt via din webbläsare. Väl där klickar du på ”system” i huvudmenyn och sedan på ”inställningar”.

Klicka därefter på ”ändra” bredvid din butik i listan.

Klicka sedan på ”butik” i inställningars undermeny och i rullningslisten för ”Mall/ Templates” väljer du namnet på det nya tema som du skall använda.

Klicka på ”spara” och uppdatera sedan webbläsarfönstret i den flik där du har butikens front för att se